5 minuters kola!

Tjoho!
Jag tänkte dela med mej ett litet tips om ni skulle råka vara hemma någon dag och bli jätte godissugen. Det värsta som kan hända när man blir det är ju att det inte finns något godis i skåpet. Bor man långt ute på vischan som jag så orkar man inte cykla och köpa något gott och äta, så då blir det väl att man tar sej ett äpple eller något. Det är ju jättebra men jag har ett tips!
5 minuters kolan! Den är enkel att göra och det går riktigt snabbt!

Ingredienser:

- C:a 100 g mjölkfritt margarin
- 2 dl socker
- 2 dl sirap
- 6 msk kakao

Så här gör du:
1. Rör ihop alla ingredienser i en panna och koka cirka fem minuter.
2. Droppa ner en sked kokande smet i ett glas kallt vatten för att testa konsistensen.
3. Häll upp den varma smeten på en plåt eller diskbänk, gärna på bakplåtspapper så lossnar den lättare, låt svalna
4. Klipp kolabitar med sax eller skär med vass kniv .

Några tips:
-
Ju längre koktid desto hårdare resultat.
- Koktiden ökar om du gör en större sats
- För att slippa sirapskladdet kan man först hälla en liten skvätt neutral matolja i måttet och vända och vrida lite så att måttet täcks. Häll bort det överflödiga. Sen släpper sirapen.

Njut av kolan och hoppas att det smakar gott!

Pusspåeralla! <3

En film man måste se!

Hej igen! :)
Innan jag drar till tvn så måste jag tipsa er en gång till om filmen taken!
Kolla på trailern vetja!

Äntligen fredag!

Tjoho alla där ute!
NU så är det äntligen fredag! Efter en lång vecka i skolan med tester och prov så är det äntligen långhelg för lilla matilda! Vi har nämligen ”studie” dagar måndag och tisdag! Sjukt härligt!
Idag så har jag varit i skolan och pluggat litegrann! Satt och jobbade med min idrottslektion som jag ska hålla nångång innan sommarlovet. Antagligen så blir det streetdancing, eller lite Basic hip-hop.
Men som sagt jag har ju lite tid att tänka efter vad jag vill ha, så det kommer nog bli bra.
Dagen var kort i skolan, då jag slutade klockan två. Då drog jag ner till stan och spenderade eftermiddagen med lite vänner. Det var riktigt trevligt, alltid lika roligt med vännerna. Sen ringde jag farsan och så drog vi till en outlet där jag letade efter nya skor och byxor! Blir antingen låga canvas (convers) eller vagabond tygskor.
 Har inte riktigt bestämt mej. Så ska gå och tänka efter tills på måndag då jag köper skor! Byxor hittade jag inte riktigt några som jag gillade. Vi hann nämligen inte gå till dom bra affärerna. Hoppas att vi hinner det imorgon eller något.
Efter lite fönstershopping på stan så åkte jag och farsan och köpte myspys till kvällen som jag kommer spendera hemma med familjen. Det kan faktiskt vara riktigt mysigt att vara hemma på en fredagskväll och chilla med familjen.
Så brukar du inte vara hemma så testa det! Det är ett bra sätt att ladda upp batterierna på.
Nu sitter jag här framför datan och skriver på bloggen igen, borde kanske gå och städa mitt rum?
Nä juste det gjorde ju jag igår!
Så nu ser det ju någorlunda snyggt ut! Hihi! Hoppas ni alla får en trevlig fredagskväll och en lång och härlig helg! Njut medans den varar!

Puss på er alla! <3
 

Boktips! :)



Innan jag drar mej hela vägen bort för att borsta tänderna och mysa i sängen så tänkte jag tipsa alla er tjejer om en sjukt bra författare! Katarina von Breedow! Hon skriver jätte bra ungdomsböcker och dom 4 som ni ser här över precis är några utav mina favoriter! Dom är väldigt fängslande böcker och man kanske känner igen sej i vissa situationer ifrån böckerna! Så har ni ingen bok att läsa för tillfället och inte har läst någon av dessa fyra? Kila iväg till närmsta bibliotek och låna en vetja! Expert på att rodna är min favorit! bara tvungen att inflika det!
Men nu tjatar mamma om att jag ska gå och lägga mej så det är väl bäst att göra det!

Godnatt! <3

sjuklingen. .

Idag vaknade jag av att väckarklockan ringde, och hade världens migrän! Där ser man hur det går med lite för sena kvällar o lite för tidiga morgonar. Jag hatar verkligen att ha migrän, men jag har lärt mej att det bara är mitt egna fel. Men men, mamma kom in med medicin till mej som jag tog och så somnade jag om igen. Det var inte ens värt ett försök att ställa sej upp. . Dagen fortsatte att gå medans jag låg och sov. Mamma kom däremot in i mitt rum och ville ha smutstvätt klockan 11 så då försökte jag gå upp ur sängen. Uscha vilken huvudvärk man hade, migränen var iallafall borta som tur var. Men huvudet dunkade fortfarande i takt med varje steg jag tog.
Jobbigt värre.. iallfall så hamnade man framför soffan! Där låg jag och gottade mej med den godaste glassen som finns!
Mums! Har ni inte ätit den glassen så är det verkligen på tiden att ni gör det!

Dagen fortsatte att gå och jag var bara hemma och tog det lugnt, vilade upp mej, så jag orkar gå till skolan imorgon.
Fredag imorgon iallafall, det är ju härligt och sen så är man ledig Måndag-Tisdag! :D Så det blir en lång helg för lilla matilda. Får väl se vad jag kommer på att göra! :)  Men nu ska jag ta och springa och ta en snabbdusch, har nämligen damsugit och städat huset idag, hade ingenting att göra innan o det gick ingenting på tv så då städade jag medans hela min familj var å handlade mat! lilla matilda fick sej en liten knäpp! Haha :) Nu ska ja iallafall springa och duscha!

Puss på er alla!<3

Hemma och fixar bloggen!

Hejsan hoppsan allihopa!

Ni som har följt min blogg från början ser kanske att det ändras lite hela tiden! Jag har lite svårt att bestämma mej hur bloggen ska se ut, men nu så är jag nog nöjd! :) *för tillfället* .. Hjälp vad fort tiden går när man sitter framför datan, speciellt när man bloggar. Kan säga er att vill ni ha något bra som fördriver tiden så ska ni definitivt blogga!  Nu sitter jag framför datan fräsch och mysig igen, precis duschat nämligen! Eftersom mamma och pappa inte är hemma så kunde jag duscha lite längre, :) skönt ! Nu ligger (nästan) alla ungar i sängen, och såklart så är det jag som har varit barnvakt! Pappa fick en såndär impuls att han och mamma skulle åka på bio, austraila ska dom kolla på. Så får väl se vad dom säger när de kommer hem, om den var bra eller inte. På tal om bio så kan jag tipsa er att det kommer en sjukt bra film snart! Taken heter den! Skriver lite mer om filmen någon annan dag! Tror den har sverigepremiär i mars någongång, så kolla efter i plånboken och reservera grymma platser på närmsta biograf. Tror faktiskt att jag själv täker gå o se den på bio, för så bra är den! Så vill du gå på Taken så bjud gärna med mej! :) hehe..
Nä nu borde jag kanske göra något annat istället för att sitta och blogga hela dagarna! Tror faktiskt att jag ska sätta på tvn en liten stund och äta lite glass. Medans jag väntar på att telefonen ska ringa!

Ha det gött allihopa! 

♥ Twilight ♥



För några dagar sedan var jag och kollade på filmen Twilight!

Twilight är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv enoväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Det var helt seriöst en av dem bästa filmerna jag har sett!
Man blir helt tagen av Bella och Edward att man satt och kärade ner sej i filmen.
Helt underbart alltså! <3

Böckerna är också sjukt bra så jag tipsar om att läsa dem också!
1. Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
2. När jag hör din röst - Stephenie Meyers
3. ljudet av ditt hjärta - Stephenie Meyers
4. Boken kommer snart ut på svenska!

Puss på er alla! <3


Nu har man skaffat blogg! :)

Hej allihopa! :D
Så efter mycket tjat från kompisar så har man nu gått och skaffat sig en blogg.
Jag lär mig nya saker hela tiden om hur jag fixar min blogg.
Trodde faktiskt aldrig att jag skulle gå och bli bloggare men nu så är jag det!
Väldigt roligt måste jag ändå säga! Det är väldigt kul att få designa och ändra på sin egen blogg!
Här är jag ju fri att skriva nästan vad jag vill, så nu ska lilla matilda komma på något riktigt bra som hon kan skriva om.

Jag har nämligen ingen aning om vad jag ska blogga om så jag får väl ta det som det kommer! J

Så förhoppningsvis så blir det något bra. Har suttit nu i skolan nästan hela dagen och pluggat och på rasterna fixat med min blogg. Det var ju såhär att mickis och julia har skaffat blogg och satt och skrev på dem hela tiden, dem började prata om att det skulle vara trevligt om jag med skaffade blogg. Efter att jag hade suttit och kollat lite när dem fixade och trixade på sin blogg så var jag helt fast! Det verkade sjukt roligt! Så poff så hade lilla matilda också en blogg! Hoppas att ni alla kommer att njuta av läsningen här och så får vi väl se vad matildas hjärna kan tänka sig komma på att skriva om!


Puss på er alla! ♥


RSS 2.0